Si Gong Carter Wong

Example image

1947-ben született Macaón. Si Gong Carter Wong harminchat mesterfokozat birtokosa. Hat éves korában került a déli shaolin templomba. Hat évig tanult ott. Onnan Okinavára került, s nyolc dant ért el karatéban. Ezután Koreába ment és 8 mester fokozatot ért el Hwoarang do-ban. Thai-földön kipróbálta magát Muay Thai-ban. Az első két meccsét elvesztette, utána megtanulta a szabályrendszert és 67 veretlen mérkőzés után visszavonult a versenyzéstől. 1986-ban az általános tanult stílusokból összerakott egy új stílust és levizsgáztatta. Hong-Kong-i és amerikai kung-fu filmekben játszik és harcművészeti koordinátorként tevékenykedik. (Nagy Zűr Kis Kínában, Rambo III.) Napjainkban az egyik Thai-földi profi Muay-Thai szövetség elnöke, a nemzetközi Carter Wong Chung Hop Kuen szövetség elnöke, Kína déli részén egy bentlakásos harcművészeti iskola vezetője.

 

 


Si Gong Robert Lyons

Example image

Ha Sifu kora felől érdeklődünk, igencsak érdekes választ kapunk: "Fiatalabb mint a hegy, idősebb mint a pillangó, pont megfelelő egy embernek". Magyarországon született. Már gyerekkorában elkezdte a harcművészetek tanulását. Karatéval kezdett, de a Bruce Lee filmek hatására a kung fu felé fordult. Abban az időben Magyarországon nem voltak Kung-Fu mesterek, Amerikába utazott és ott egy thai box iskolában kezdett dolgozni, takarítóként. Ott ismerkedett meg Tu Chin San nagymesterrel a Kung fu 99 lépése kolostor főapátjával, aki magával vitte Őt a taiwani templomba. Ott sajátította el a here qi gongot. Egy nap Első mestere magával vitte a Tai San Shi templomba, és nagy meglepetésére ott is hagyta. Innentől fogva öt évet töltött itt úgy, hogy közben évente három hónapra visszatért Amerikába megkeresni az adott évre szükséges anyagiakat. Itt a sáska stílus mesterévé vált és a Pai Tang Lang (Fehér Sáska) nevet kapta, rengeteg nehézség árán.

1987-ben 1989-ben és 1991-ben egymás után háromszor megnyerte egyéniben a Nemzetközi Kung Fu Szövetség világbajnokságát. 1992-ben hazatért Magyarországra és elkezdte a Shaolin Kung Fu oktatását 20 tanítvánnyal. 1993-ban profi Thaibox világbajnoki övet nyert. 1997-ben az általa kinevelt Magyar csapat világbajnokságot nyert. 1998 májusában megnyitotta az Éden Parkot.

1999 márciusában Magyarországra érkezett Shi Wan Heng, Shi Xing Hong és a kínai Shaolin Templom bemutató csapata. Érkezésük után márciusban felavattak 50 magyar Shaolin Kung Fu-st. A Shi Xing Dao nevet kapja. (32. generációs, bölcs, öreg mester) 1999 októberben Magyarországon rendezte a világbajnokságot. 2000 nyarán Shi Di Yang mester felavatta a Magyar Shaolin Templomot. 2001-ben Tokióban a Magyar Kung Fu válogatott harmadszor nyeri meg a világbajnoki címet. Kínai tartózkodása alatt megszerezte a hagyományos kínai orvoslás diplomáját. Az USA-ban praktizált, (Hawaiion, Los Angelesben) egy amerikai cég európai képviselője.

 

 


Shi Xing Hong

Example image

Shi Xing Hong (Buddhista név), született: Wang De Qing 32. generációs Kung-fu harcos szerzetes. 9 évesen kezdett a Shaolin Templomban edzeni, és 20 éve folyamatosan gyakorolja. A világ 30 országában tanít, és próbálja terjeszteni a Shaolin életmódot. 1999. februárjában Shi Wan Heng társaságában hazánkba látogat és itt tölt 1 hónapot. Jelenleg Magyarországon él, támogatja és fejleszti a Magyar Shaolin Chan Wu Szövetséget, valamint oktatóként részt vesz a magyar rendőrök kiképzésében.

 

 


Sifu Duan Zhi Chao

Example image

Kínai Wu Shu Wu Ying Ji (harcművészeti fokozat). Kínai országos versenycsapat tagja. Kínai Shaolin templom 32. generációs papja. 1985-ben kezdte meg a harcművészeti tamulmányait. 1987-1990 Shan Don tartományi Wu Shu csapat tagja. 1990-1993 Shaolin teplom harcos pap csapatának tagja. 1990-2002 Henan Tartományi csapatának tagja (1997-től edző). 1997, 1998, 2002 Kínai Országos Wu Shu csapat tagja. 1996-tól Kínai Shaolin teplom Chan harcművészeti iskolának a fő edzője. 1997-től Shan Don Tartomány Son Jiang Wu Shu iskola fő edzője. (Jelenleg a legnagyobb kínai Wu Shu edzőközpont.) Versenyek és eredményei: 1987-1996 kínai tartományi Wu Shu versenyeken vett részt (60 arany 30 ezüst 10 Bronz). 1989-2002 Országos Wu Shu versenyeken vett részt (40 arany, 30 ezüst, 30 bronz érem). 1993. kínai nemzetközi Shaolin harcművészeti fesztiválon Wu Zhuang Yuan elnevezést kapta.
2002. májusában a kínai olimpiai küldöttség vezetője Malajziában. Napjainkig 20 országban volt a Wu Shu-t hirdetni terjeszteni

 

 


Sifu Serflek József - Shi Xing Fu

Example image

Küzdősportokkal 24 éve foglalkozik. Először Judozott, majd jött az Aikidot és a Kung - Fut gyakorolta és gyakorolja ma is, immár 20 éve. Emellett a Karate, Thaibox, Kickbox és még sok más stílussal foglalkozik. Magyar bajnok, Európa Kupa győztes, Világkupa győztes és többszörös Világbajnoki címet szerzett eddigi pályafutása során.

 


 

Címlap